Hoppa till innehållet
24 september 2024

Riktiga Pontus blir domare i Oktoberfesttävlingen på V75

Han har blivit det mest virila klippet på RIX FM. Nu kommer kolsyrekungen till Oktoberfest med V75 den 5 oktober – som domare i bästa utstyrseln.
– Jag ska klicka hem en egen lederhosen, säger Pontus Johansson, alias ”riktiga.pontus” i sociala medier.

Från snickare, medieguru på PR-byrå till att nu stå på egna ben och styra sina arbetstider.
Rånebon Pontus Johansson blev ett fenomen på sociala medier när han slog igenom som Riktiga Pontus för ett par år sedan.
– Efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm, jobbade som snickare och skulle leva  storstadsdrömmen. Men jag kände mig aldrig som hemma utan längtade hem till Norrbotten, säger han.

Det blev bara treårigt och sen skaffade Pontus Johansson en lägenhet i Luleå, som sen blev ett hus i Råneå efter att han blev pappa. Då var han hemma i byn igen.
Samtidigt fascinerades familjefadern av sociala medier och kanalerna Instagram och Youtube. Sen kom även TikTok.
– Jag lade ut byggfirman i sociala medier och det drev på våra affärer. Sen startade jag ett eget konto med naturbilder, som hette Råne River. Men jag lade ner det efter att ha fått cirka 17 000 följare på Instagram. Byggfirman skulle också stänga och då lade jag ut lite trådar och fick jobb på en PR-byrå i Boden. Dessförinnan hade det mest varit som en hobby, säger Pontus Johansson.
Men han fann sig inte riktigt i kontorstiderna. Med sin bakgrund som bipolär och ADHD-diagnos passade inte de fasta arbetstiderna.
– Jag kan komma på något klockan 21 på kvällen och då sitter jag till 02–03 på natten. Jag har lite svårt för 7–16-livet, säger han.
Sagt och gjort. När Instagram lanserade reels (rörlig bild) kom också genombrottet samtidigt som Pontus Johansson startade upp riktiga.pontus på Instagram, som i dag har 122 000 följare. Där kolsyrar han det mesta – även surströmmingsspad.
– Det var en kollega som tipsade mig om det och jag tänkte bara – jag kör. Från mjölk, grädde till surströmmingsspad.
– Jag gjorde kaffe i RIX FM-studion i Stockholm med spadet från surströmming och det är deras mest sedda klipp genom tiderna. Vi var dock utomhus på deras balkong, säger Pontus Johansson.
Hur blev du det här fenomenet på sociala medier?
– Nyckeln är och det gäller allt, se till att göra något som du tycker är kul. Du ska göra det långsiktigt. Annars håller du inte i det över tid. Om jag har ett gig och en dålig dag så går jag in i rollen som ”riktiga.pontus” och då orkar jag med.
– Jag sa att inom ett år ska jag ha 100 000 följare. Det tog mig åtta månader att nå dit. Nu är det ett heltidsjobb för mig och sambon My. Jag har även två barn på åtta och elva år, som går skola i Råneå.

Den 5 oktober öppnar han Oktoberfest med V75 i totohallen på Bodentravet med att kolsyra diverse. Besökarna får snurra på ett hjul och se vad dagens smak landar på.
– Jag har fått strikta order från Bodentravet att inte kolsyra surströmminggspad för då drar alla hem, säger han och skrattar.
– Det blir en lite sur smak på mjölk och grädde, så det ska vi testa och annat smått och gott. Brittisk köttjucie tror jag är en höjdare. Tyska vätskor också.
Dessutom är han domare i bästa oktoberfestutstyrsel med 10 000 kronor i förstapris. Besökarna får passera fotoväggen i totohallen mellan klockan 15.00 – 17.00 och sen völjs en vinnare ut. Fina tröstpriser blir det också.
– Det glada humöret är viktigast. Jag är inte rättvis men hård och går alltid att muta.
Vad händer fram till den 5 oktober?
– Jag ska klicka hem ett par lederhosen.
Välkommen till Bodentravet på Oktoberfest med V75.
– Tack!


Fler nyheter

Finalerna avlöste varandra – Olofsson tog storseger

24 september 2024
Treåringsfinal, Mäster Gustafs Pokal och Greivins Minne. Bodentravet bjöd på det mesta när veckan inleddes med V64-kväll. Sex segrar blev det till hemmalaget. Måndagstrav på Bodentravet tillhör inte vanligheterna. Men med nästintill fullsatt i...

Jeppekollen 23 september

20 september 2024
Här kommer tips till Bodentravets tävlingar måndag 23 september. Fina tävlingar med Mäster Gustafs Pokal och Grevins Minne. 11 lopp med start 18:00.   Program  

Triss i segrar på Umåker!

19 september 2024
Bodenhästarna tog för sig ordentligt när Umåker körde bredlopp på tisdagskvällen. Jenny Engfors lyckades med konststycket att vinna med både sadel och sulky! Först svingade sig Engfors upp i sadeln ovanpå montédebuterande Oak LA och tog en enkel...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago