Hoppa till innehållet
6 augusti 2024

Fin kväll för Hemmalaget – Sandra mot SM!

Bodentravet bjöd på ännu en härlig travkväll under sommarsolen. Hemmalaget var ordentligt på hugget och tog hem segern i sju av 11 lopp. Janita Luttunen tog hem tvååringspremiären, Sandra Eriksson försöket till Dam-SM och Roger Nilsson slog till med en dubbelseger!

Sandra Eriksson har tävlat i Dam-SM många gånger tidigare, men aldrig med en egentränad häst. Den här gången blir det så efter att Global Bam Bautin levererat en blytung slutforcering sista halvvarvet till säker seger. Finalen avgörs på Bergsåker 24 augusti.

Roger Nilsson har fin form på stallet och tog en dubbelseger. Firma Nilsson/Reden har tidigare firat framgångar och nu fick Bodenpubliken stifta bekantskap med intressanta Gratisfaction som trots en resa utvändigt om ledaren var segermogen direkt i debuten. Fortsättning lär följa för denna kapabla Propulsion-sonen.  Kvällens andra Nilsson-seger kom i kallblodsloppet med Björlifart som ledde från start till mål och kunde inkassera karriärens andra seger efter en tuff slutstrid med Xindra Dox som dock ändade i målgalopp för den sistnämnda.

Hanna Olofsson-tränade Humble Stance hade en riktigt fin vinter och radade upp segrar. Har sedan haft en lite lugnare tävlingsperiod men visade nu att han är tillbaka på allvar.  Utan skor på hovarna drog sjuåringen i ett ursinnigt tempo hela vägen och var bara bäst på fina segertiden 1.13,2 2140v.

Olofsson hade en dubbelseger på gaffeln men debutanten Charlton Heston felade bort en till synes säker seger i utgången av den sista svängen. Det bäddade istället för Gunnel Fredriksson-tränade Waka Waka LA och Jenny Engfors som liftat med i ryggen och kunde hålla undan med dryga längden tillgodo.

Madelene Wiksténs fyraåring  Fantasy Sensation håller på att blomma ut på allvar och kunde ta en kassaskåpssäker seger för Mika Forss osm tog en lite lugnare start för att sedan glida fram och ta över ledningen efter drygt 600 meter. Därifrån var man helt ohotade och fler segrar kommer följa för Maharajah-sonen.

Kvällen inleddes med årets första tvååringslopp på Bodentravet och där blev det seger för Backwoods Fiona som ledde från start till mål gör Kari Alapekkala. Tvååringen tränas av Janita Luttunen som från 1 juni bedriver sin verksamhet på Bodentravet och detta var Janitas första seger som Bodentränare.

 

Foto: Carina Olofsson

 

 

 

 


Fler nyheter

Två segrar på Umåker och jättetalang på Solvalla!

12 augusti 2024
Umåker är igång med tävlingar igen efter sitt årliga sommaruppehåll. Under fredagskvällen kördes det bla Hot n Cold och det blev två segrar till Bodentravet. Sandra Eriksson hade en stålande vecka som inleddes med seger i uttagningsloppet till...

Succéhelg för Bodenhästarna!

7 augusti 2024
Det blev en minst sagt succéartad helg för Bodenhästarna under helgens tävlingar i Finland, Norge och på Dannero! Bodentravets närmaste granne i öster är Laivakangas travbana strax utanför Torneå som i lördags hade sin största tävlingsdag för året...

Jeppekollen

5 augusti 2024
Här kommer Jeppekollen med tips till Bodentravets tävlingar måndag 5 augusti.   BUFFÈ I RESTAURANGEN! Wienerschnitzel, Ryggbiff, Klyftpotatis, Rödvinsås, Coleslaw, sallad mm. 225 kr

På gång

För närvarande är inga evenemang planerade.

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago