Hoppa till innehållet
1 december 2023

Hattrick på lunchen till Stall Olofsson

Torsdagens lunchtrav var säsongens första med is-bana. Och vilka fina race vi fick i strålande vinterväder. 6 av 9 lopp gick till hemmalaget – och ett hattrick till Stall Hanna Olofsson.

Lopp 1: Yankee Blue tog ledningen i lopp 1 med Mika Forss vid tömmarna, men det höll bara ett och ett halvt varv. Humble Stance (4,19) med Jenny Engfors i sulkyn låg i andraspår utvändigt och väntade in upploppet – sen kom spurten och ingen kunde utmana. Segern till Stall Hanna Olofsson. – Han har haft lite dåligt självförtroende och galopperat, men nu börjar det ordna upp sig, säger kusken och skötaren Jenny Engfors.

Lopp 3: M.M.Hot One blåste till spets och den släppte inte Frida Simonsson även om konkurrenterna närmade sig på upploppet. Nu lutar det åt V75-start.
– Jag trodde d andra skulle komma tidigare, men alla vet väl att jag inte släpper spets. Jag sa innan loppet att om vi vinner kan det nog bli anmälning till Umåker på juldagen, säger Simonsson.

Lopp 4: Djang Limit (3,23) rundade fältet från spår 12 och gjorde proceduren kort för motståndarna. En smått överlägsen segrare med catchdrivern Mika Forss i sulkyn. Ekipaget vann Mäster Gustafs pokal i september på Bodentravet och första på isbanan visade sig också vara en vinnande kombination.

Lopp 6: Jesper R Nilssons tränade Fructose (2,52) tog en smått överlägsen seger med Skellefteåkusken Jens Eriksson vid tömmarna. Ekipage övertog ledningen efter 500 meter och sedan var det spel mot ett mål. Wow!

Lopp 8: Äntligen fick Stall Hanna Olofsson till det med franske Ignazio Darc (12,80) från bricka 9. Jenny Engfors hittade rätta ryggarna och avslutade starkt till seger – andra vinsten för dagen. Det var tredje segern i karriären på 23 starter för den femårige valacken.

Lopp 9: Stall Hanna Olofsson slog till med ett hattrick när Hanna själv styrde Magical Survivor (3,13) till seger i lopp 9, det sista för dagen.
– Ägarna har trampat vatten ett tag, så det var välbehövligt.

 

Övriga lopp

Lopp 2: Global Daylight – Christian Månsson (14,85)

Lopp 5: Some Come – Markku Rantala (10,88)

Lopp 7: Guli Stella – Per Gustafsson (24,51)

 

Spelet

V4-raden: 7–9–5–12
Utdelning: 10 498 kr
Omsättning: 1 432 555 kr

 

V5-raden: 1–3–4–9–10
Utdelning: 154 291 kr
Omsättning: 468 259 kr

LD: 5–12
Odds: 31,21
Omsättning: 773 660 kr


Fler nyheter

Sju av tio till Hemmalaget!

26 juli 2024
En härlig sommarkväll med massor av hemmasegrar och en fin historia när sextonåriga Tatu Ek och fjortonåriga Uran Streamline tog karriärens första segrar – tillsammans! Kvällen inleddes med ett så kallad Juniorchansen lopp. Finska ungdomen Tatu Ek...

Eriksson & Bodin slog till!

25 juli 2024
Sandra Eriksson hade en strålande kväll när Skellefteåtravet körde STL-tävlingar och tog en dubbelseger inom V86-spelet genom egentränade Priscilla Håleryd och Maria Bodins Heineken Bishop klass II-försöket.   Priscilla Håleryd har radat upp fina...

Spännande afton i Skellefteå & Rovaniemi!

24 juli 2024
Skellefteåtravet befinner sig i kvällens strålkastarljus med STL-tävlingar och fina prispengar på spel. Massor av Bodenhästar i startlistorna med flera hyggliga chanser trots tufft motstånd. V86 körs i lopp 3-10. Även i Rovaniemi körs det...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago